anglies lazerinis šveitimas – odos valymas ir atnaujinimas

 Kas yra anglies pilingas?

Šio tipo pilingas susideda iš dviejų dalių: nanogelio užtepimo ir vėlesnio epidermio apdorojimo neodimio lazeriu. Ką daro anglies dioksido nanogelis? Taigi procedūra apima anglies dioksido nanogelio, paprastai vadinamo anglies dioksidu, naudojimą. Atrodo, kad būtent šis CO2, kurį iškvepiame, gali būti naudingas mūsų kūnui? Juk mes įpratę šias dujas vertinti kaip skilimo produktą, mūsų organizmo atliekas. Mums padeda biochemija, būtent danų fiziologas K. Bohras, atradęs ryšį tarp deguonies absorbcijos iš kraujo į minkštuosius audinius didinimo naudojant anglies dioksidą. Kas atsitiks, kai anglies dioksidu patepame epidermį? 


 

Organizmas tokią situaciją suvokia kaip deguonies trūkumą odos ląstelėse ir suaktyvina deguonies išskyrimo iš hemoglobino kraujyje procesą, taip pat pagreitina kraujotaką. Senėjimo procesas yra tiesiogiai susijęs su deguonies koncentracijos sumažėjimu dermoje ir epidermyje ir sukelia medžiagų apykaitos procesų sulėtėjimą, fermentų aktyvumo sumažėjimą ir kraujagyslių sklerozę. Dėl to, naudojant kosmetiką su anglies dioksidu, iš kraujo epidermio ląsteles pasiekia daugiau deguonies, todėl suaktyvėja ląstelių metabolizmas. O tai savo ruožtu padidina odos ląstelių regeneraciją, atkuriamuosius procesus ir regeneraciją. Taip pat, priklausomai nuo gamintojo, gelyje gali būti antioksidantų, mineralų, vitaminų, hialurono rūgšties. Ir šie komponentai taip pat atlieka savo funkcijas. Ką lazeris atlieka atliekant šią procedūrą? Puikiai žinome, kad beveik jokia kosmetika negali prasiskverbti į gilesnius odos sluoksnius. Todėl kosmetologai prie nanogelio pridėjo neodimio lazerį, kuris gali lengvai prasiskverbti iki 2–6 mm gylio. Šios procedūros metu lazeris veikia dvejopai: viena vertus, jis prasiskverbia į giliuosius odos sluoksnius, skatindamas jų įkaitimą (fototermolizės procesas), o tai skatina trečio tipo kolageno gamybą, kuri. Jis taip pat vadinamas jaunystės kolagenu. O kita vertus, odos paviršiuje lazeris išgarina sustingusį gelį kartu su negyvomis ląstelėmis iš raginio sluoksnio.

 Be to, neodimio lazerio spindulys žymiai sumažina melanino krešulių susidarymą, jei tokių yra, ir sunaikina patogeninius mikrobus. Dėl to procedūra susideda iš dviejų dalių: Oda padengiama plonu juodo nanogelio, kuriame yra anglies dvideginio, sluoksniu ir paliekama visiškai išdžiūti. Gelis pašalina toksinus, sugeria riebalus, ištraukia iš porų nereikalingas medžiagas ir sulimpa su mažiausiomis negyvomis dalelėmis raginiame sluoksnyje. O svarbiausia – pagreitina kraujotaką ir padidina deguonies tekėjimą iš kraujo į epidermio ląsteles. Lazeris suskaido viską, ką sugeria kartu su geliu. Pulso trukmė – kelios nanosekundės, tačiau jos pakanka, kad sunaikintų mikrobiomą ardančius patogenus. Taip pat yra fototermolizė – giliųjų sluoksnių šildymas, siekiant padidinti kolageno ir elastino gamybą. Taigi, kam tinka šveitimas lazeriu? Anglies pilingo procedūra turi gydomąjį poveikį gydant įvairios etiologijos odos uždegiminius procesus; liekamieji procesai po traumų, nudegimų; hiperpigmentacijos procesai, nes lazeris skaido melaniną; toksinų pašalinimas iš odos; didinant ir skatinant trečiojo tipo kolageno gamybą – atsinaujinimui. Todėl toks pilingas skirtas esant šioms sąlygoms: išsiplėtusios poros, spuogai ir juodi taškeliai, rožinė; riebalų gamybos sutrikimai; padidėjusi pigmentacija; raukšlės, stangrumo ir elastingumo praradimas; netolygus epidermio reljefas, randų buvimas. Be veido šveitimo anglies, ši procedūra atliekama ir kitose odos vietose, tokiose kaip nugara, pečiai, pažeistos ligų, kurias galima išgydyti anglies lazeriu.

Kokie yra anglies valymo pranašumai? 

 Ši procedūra puikiai tinka bet kokio amžiaus moterims ir vyrams. Rodo gerus rezultatus tiek gydant paauglių odą, tiek dirbant su brandžia oda. Anglies pilingas atlieka šias funkcijas: atkuria natūralų pH lygį ir normalizuoja medžiagų apykaitos procesus; gydo uždegimą; reguliuoja riebalų gamybą; susiaurina poras; mažina pigmentaciją; suteikia matomą rezultatą po pirmos sesijos; nesukelia skausmo; nereikalauja rimtos reabilitacijos, kartais sukelia nedidelį paraudimą, kuris trunka iki 3 dienų. O šiek tiek lupti galima ir kitą dieną po seanso.

Comments